vissza
2014
2013
2012

Bíró Eszter: Állati zenés ABC

Az ABC megszerettetése mellett az állatokról és a helyes étkezésről is szó esik a dalokban. Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával. Egy felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában!

Bíró Eszter sokoldalú előadóművész: énekes, filmszínész, musical színész, aki több zenei stílusban és különböző színpadokon is otthonosan mozog. Pályafutása a Miss Saigon főszerepével kezdődött, az Egyesült Államokban végzett tanulmányai befejezése és fellépései után a Budapest Klezmer Band énekese (2002 - 2008-ig), majd Az Operaház Fantomja és a Mozart! című musicalek, illetve a Csoda Krakkóban című film női főszereplője. Nemzetközi karrierjében fontos állomások voltak az Al Di Meolával és a világhírű barcelonai La Fura Dels Baus társulatával való fellépései. 2006-ban jelent meg 1. szólólemeze Zenéim 2000-2006 címmel, amelyen elsősorban saját szerzeményeit adja elő, és duettet énekel Presser Gáborral. 2007 végén jelent meg első saját világzenei albuma, az Ezter, amelyen a világ számos szegletéből összegyűjtött zsidó folklór dallamait dolgozza fel mai hangszerelésben, új, egyedi felfogásban.

Az Ezter lemez “Szól egy kakas” című száma felkerült a Hungry for Hungary 15 000 példányban megjelent válogatáslemezre a mai legjobb világzenei produkciók közé, illetve az album bekerült az egyik legnevesebb new yorki népdalgyűjtő intézmény gyűjteményébe. A Zaragozai Világkiállításon a projekt koncertje nagy sikert aratott. Eszter 2006 óta vezeti saját lemezkiadó cégét, illetve szakmai sikerei mellett boldog édesanyja 2008-ban és 2010-ben született gyermekeinek. Díjai: Gundel Művészeti Díj (2003), Cosmopolitan Magazin Nagydíja, mint az év énekesnője (2002), Fiatalok Eurovíziós Dalfesztiválja – 1. helyezet (Horvátország - 1997).

Bíró Eszter a koncert után dedikálja az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent Állati Zenés ABC 1. - Zenés mesés képeskönyv nagylemezzel című kiadványát.

Kezdés: 
2015. július 04, Szombat - 20:00