vissza
2014
2013
2012

Meseszínpad - Meserend

2015. július 5., vasárnap

10.00 Bóbita Bábszínház: A bűbájos lakat
12.00 Árgyélus Színház: Szőlőszem Kálmán
14.00 MárkusZínház: Hős Miklós
16.00 Pályi János: Vitéz László

Árgyélus Színház: Szőlőszem Kálmán - Megszületni isteni ajándék, hát még akkor, ha az emberfia egy szőlőszemből születik. Kálmán és Boriska mindketten szőlőszemből születnek, testvéries és szerelmetes kapcsolatukra ezer veszély leselkedik. Megharcolni a rendkívüli élet küldetését és egyediségét nem könnyű feladat. A mese a szőlő- és szüret-szokáskör tárgyi elemeit használja fel a meseelőadásban, és interaktív közreműködést kínál fel a közönségnek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A palóc nyelv és élő népzene egy valósabb, léleknyitogató közegbe hívja be a nézőt, a mese pedig felajánlja a közreműködést gyermekeknek és felnőtteknek is.
Játssza: Écsi Gyöngyi
Népi hangszereken közreműködik: Kováts Marcell

MárkusZínház: Hős Miklós - Megszületni és hősnek lenni nem egyszerű e földi közegben. Még az istenek szférájában is ezer a botlás, veszély, szeszély, hát még az emberi lélek számára mennyi a kihívás, lehetőség, győzelem vagy veszteség. A kalandos földi létre most magyar hős születik: a szájhagyományban, krónikákban megrajzolt, legenda övezte,testében-lelkében is erős: Toldi Miklós
Tervezte: Boráros Szilárd
Zenéjét szerezte: Kovács Márton
Angyali ruhában játssza: Vajda Zsuzsanna Blattner Géza-díjas, Pilári Gábor Blattner Géza-díjas, Pilári Áron
Rendezte, írta és a játékot kitalálta: a MárkusZínház Társulata

Bóbita Bábszínház: A bűbájos lakat - Élt egyszer egy szegény asszony, aki olyan szegény volt, hogy még az egerei is a szomszédba jártak kéregetni. Ennek az asszonynak volt egy fia. Ez a fiú olyan okos volt, hogy túljárt még az ördögök eszén is: elcsente legféltettebb kincsüket, a bűbájos lakatot. Jól is ment a sora ezután a szegény legénynek, még a király lányát is feleségül vette. Ám az ördög sosem alszik!
Berze Nagy János gyűjtése alapján bábszínpadra írta: Nagy Viktória Éva és Schneider Jankó
Tervező: Bodor Judit
Zene: Csernák Zoltán Samu
Rendező: Schneider Jankó
Játsszák: Papp Melinda és Matta Lóránt

Pályi János: Vitéz László - A tradicionális vásári bábjátékban pirossipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték, melyet vásári mutatványok előznek meg. Még az is kiderülhet, hogy a közönség soraiban zsonglőr tehetségű gyerekek foglalnak helyet.
Tervezte: Majoros Gyula Blattner Géza-díjas
Rendezte: Kovács Ildikó Blattner Géza-díjas
Játssza: Pályi János Blattner Géza-díjas

Kezdés: 
2015. július 05, Vasárnap - 10:00